Kapuśniak na żeberku wędzonym.

4.5 (199 ocen)

  • 20 min

Rozgrzewająca zimowa zupa

  • 20 min

Składniki:

  • Kapuśniak na żeberku wędzonym.

    ½ kg kapusta kiszona
    0,75 kg. żeberko wieprzowe wędzone
    2 liście laurowe
    5 kulek ziela angielskiego
    1 łyżeczka Vegety
    Pieprz
    Maggi w płynie
    1 kiełbasa ( toruńska, brocka )
    3 ziemniaki
    1 cebula
    ½ łyżeczki kminku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak na żeberku wędzonym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberko i kapustę wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litrem zimnej wody, dokładamy ziele ,liść laurowy, kminek i gotujemy do miękkości żeberek i kapusty. W trakcie gotowania dodajemy vegetę ( można również dodać dwie kostki bulionu z drobiu) .
    Cebulę i ziemniak pokroić w kostkę. Kiełbasę w paseczki. Patelnię nagrzać, dodać masło i olej, przesmażyć cebulę i kiełbasę, w trakcie smażenia do cebuli z kiełbasą dodać pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki, chwilę jeszcze smażyć i całość dodać do kapusty. Od czasu dodania ziemniaków, gotujemy jeszcze około 20 minut. Dosmaczamy maggi, sól, pieprz. Oczywiście jeżeli jest to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować