Kapuśniak ketchupowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienita zupa na każdą okazję :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kiszona kapusta: 40 dekagramów
    - bulion: 2 litry
    - cebula: 1 sztuka
    - ugotowany ziemniak: 2 sztuki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - ketchup: 6 łyżek
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak ketchupowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę po przepłukaniu pod zlewem w zimnej wodzie, drobno posiekałam. Pokrojoną w piórka cebulę usmażyłam na oleju na szklisto w garnku, dodałam rozdrobniony czosnek, dokładnie wymieszałam.
  • 2. Dodałam kapustę, którą zalałam bulionem, następnie ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawiłam pieprzem i solą, wywar gotowałam 25 minut pod przykryciem.
  • 3. Na koniec zupę zaprawiłam ketchupem, zamieszałam i przelałam do wazy. Zupę podaje udekorowaną marchewką pokrojoną w paski i talarkiem selera

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować