Kapuśniak "Hotel Eldorado"

0 (0 ocen)

zupa z kapusty białej, z pieczarkami, boczkiem....

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 L
    · kapusta biała 50 dag
    · ziemniaki 3-4 szt
    · boczek wędzony 10 dag
    · marchew
    · pietruszka
    · seler korzeniowy
    · pieczarki 4-5 szt
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · żółtka 1-2 szt
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz

Kapuśniak "hotel eldorado" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić. Pozostałe warzywa, ziemniaki i pieczarki oczyścić, opłukać pokrajać w paseczki, dodać do boczku, podsmażyć, skropić wodą, udusić do miękkości. Następnie połączyć z kapustą, chwilę, chwilę pogotować ze śmietaną, wymieszać z żółtkami i posiekana natka pietruszki, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy