Kapuśniak Bradisk

0 (0 ocen)

zupa z kapusty włoskiej z pieczarkami i ryżem

Składniki:

  • · woda 1,7 L
    · kapusta włoska 50 dag
    · marchew
    · pietruszka
    · seler korzeniowy
    · pieczarki 5-6 szt
    · mięso z kurczaka 20 dag
    · tłuszcz
    · ryż 5 łyżek
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · tymianek

Kapuśniak bradisk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wody, ugotować. Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać pozostałą wodą, gotować. Pod koniec gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości. Potem połączyć z kapustą, chwilę pogotować, doprawić do smaku przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy