Kapuśniaczki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz
Kapustę ugotować do miękkości,mocno odcisnąć i posiekać. Cebulę
pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do kapusty. Grzyby
ugotować,odcedzić,drobno posiekać i dodać do kapusty. Dodać surowe
jajko.Gdyby farsz był bardzo mokry dodać bułkę tartą. Dokładnie
wymieszać.
2.Ciasto
Wsypać mąkę do naczynia.Drożdże,mleko i jajka rozmieszać,wlać do
mąki. Wyrabiać rękami ok.10 minut.Pod koniec dodać roztopioną
margarynę. Stolnicę posypać mąką i wykładać partiami
ciasto.Rozwałkować na prostokąt.Na dłuższy bok nałożyć farsz i
zwijać jak paszteciki. Układać na blasze w odstępach. Posmarować
jajkiem i piec na złoty kolor OK. 30 min w 180 st. C.
Komentarze