Kapuściany kociołek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Danie jest smaczne, tanie i łatwe, bo robi się„samo”. Wszystkie składniki wystarczy tylko włożyć do garnka i udusić do miękkości.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 średnia główka kapusty
    ● 1 puszka groszku
    ● 1 mały przecier pomidorowy
    ● 1 cebula
    ● 25 dag mielonego mięsa
    ● 2 łyżki oleju
    ● przyprawa uniwersalna
    ● mielona ostra papryka

Kapuściany kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych
    liści, drobno szatkujemy
    i wkładamy do garnka. Zalewamy małą ilością wody
    i doprowadzamy do wrzenia.
  • 2. Pokrojoną w kostkę cebulę
    i mięso smażymy na gorącym
    oleju, często mieszając.
  • 3. Groszek osączamy na sicie
    i wsypujemy do miękkiej kapusty.
    Dodajemy mięso i przecier.
    Doprawiamy do smaku, mieszamy
    i dusimy. Podajemy
    z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy