Kapuścianka z łazankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z żeberek i włoszczyzny ugotować wywar.
W osobnym garnku podgotować pokrojoną kapustę.
Z wywaru wyjąć żeberka i włoszczyznę, obrać żeberka z mięsa i dodać je do kapusty, chwilę podgotować, odcedzić.
Na patelni podsmażamy pokrojony boczek z cebulką.
Do gotującego się wywaru z żeberek dodajemy pokrojone ziemniaki.
Gdy ziemniaki są już ugotowane dodajemy odcedzoną kapuste z mięsem oraz boczek z cebulą.
Zagniatamy ciasto na łazanki. Wałkujemy ciasto na grubość ok. 3 mm i tniemy w sporą kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu wrzucamy łazanki do zupy i zagotowujemy.
Doprawiamy zupę do smaku.
Porady
Jeśli nie masz czasu robić łazanek to możesz kupić gotowe łazanki
Komentarze