Kapuścianka na rosole

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do zupy często wykorzystuję pozostały od obiadu rosół.

  • 20 min

Składniki:

  • skrzydełka 5 szt
    kapusta 1/2 małej główki
    ziemniaki 7-8 szt
    marchew 1 szt
    pieczarki 7-8 szt
    cebula 1 szt
    por 1/2 szt
    koncentrat pomidorowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz

Kapuścianka na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, zalać ok 2 i 1/2 litra wody. Nastawić do gotowania. Dodać obrane i umyte por i marchewkę. Posolić i gotować do miękkości. Wyjąć mięso i warzywa.

    Kapustę poszatkować i włożyć do rosołu razem z obranymi i pokrojonymi ziemniakami. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki dodać do zupy. Cebulę zeszklić na oleju i też dodać do garnka. Gotować do miękkości.

    Jeśli mięsa nie wykorzystamy w inny sposób obrać z kości i dodać do zupy. Pod koniec gotowania doprawić zupę koncentratem i przyprawami.

Komentarze

Podobne przepisy