Kapsalon

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Kapsalon według mojego przepisu

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • -10 ziemniaków
    -300g pieczarek
    -300g piersi z kurczaka
    -300g sera żółtego
    -łyżeczka przyprawy do kurczaka
    -łyżeczka czosnku granulowanego
    -200g gotowego sosu meksykańskiego ze słoiczka
    -3 pomidory
    -pół ogórka zielonego
    -100g gotowego sosu czosnkowego
    -6 listków kapusty pekińskiej
    -łyżeczka vegety
    -olej do smażenia

Kapsalon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1, Ziemniaki pokroić tak jak na frytki i przyprawić przyprawą vegetą i wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Kurczaka przyprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.Pieczarki pokroić w paseczki przyprawić czosnkiem i dodać do podsmażonego kurczaka. Kurczaka dusić razem z pieczarkami aż pieczarki będą miękkie. 2.Ser zetrzeć na tarce. Kapustę poszatkować.A ogórka i pomidora pokroić w plasterki. Na ziemniaki wyłożyć pieczarki razem z kurczakiem.Posmarować całość sosem meksykańskim i posypać serem. 3. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 200* przez 30 min. Po upieczeniu na górę wyłożyć kapustę pekińską ogórka pomidora i połać sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy