Kanie w zalewie

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Kanie troszkę inaczej.Oczywiście kania jako grzyb.

  • 30 min

Składniki:


  • kanie średnie 4 szt
    jajka 3 szt
    bułka tarta
    olej
    Zalewa
    woda 1 litr
    ocet 10-12 łyżek
    koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
    cukier 6 łyżek
    sól 1 łyżka
    ketchup 7-8 łyżek
    ziele angielskie 3-4 szt
    liść laurowy 2-3 szt
    Dodatkowo
    ogórki konserwowe 3-4 szt
    cebula 2 duże szt
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanie w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze kani trzeba oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na części. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Z podanych składników gotujemy zalewę. Ogórki i cebulę kroimy na plastry. Układamy warstwami; kanie, ogórki z cebulą kanie ogórki z cebulą i tak dalej. Całość zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone wstawiamy do lodówki. Podajemy następnego dnia gdy grzyby wchłoną zalewę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować