Kanie w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże kapelusze kani: 4 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - mąka około (tyle żeby ciasto było geste): 0.5 szklanki
    - sól, pieprz, majeranek (do smaku): 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 4 łyżki

Kanie w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze oczyścić. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem. Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać. Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcemy to kapelusze możemy przekroić na pół lub na ćwiartki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy