Kanie w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem emerytką, mam dużo czasu, który poświęcam m.in. na gotowanie. Mieszkam w Borach Tucholskich.

Składniki:

  • 2 kanie
    2 łyżki mąki żytniej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    jajko
    szczypta vegety
    przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, oregano, tymianek, pietruszka
    olej do smażenia

Kanie w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy. Z jajka, mąk i wody robimy ciasto jak na naleśniki i mieszając, dodajemy wszystkie przyprawy.
  • 2. Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy