Kania a la schobowy ale trochę inaczej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wg mnie tak przyrządzone kanie są jeszcze lepsze niż standardowy "schabowy z kani". Przepis znaleziony na blogu Leśny Zakątek.

  • 30 min

Składniki:

  • kanie
    jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    ser zółty

Kania a la schobowy ale trochę inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kani nie płuczemy a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże możemy podzielić na mniejsze części, ale ważne żeby były jednakowych rozmiarów. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią tak, jak byśmy robili kanapkę i dociskamy, aby lepiej się połączyły. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Komentarze

Podobne przepisy