Kandyzowane serduszka ze skórki pomarańczowej w czekoladzie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

słodka niespodzianka

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 duże pomarańcze
    - 1 szklanka cukru
    - 1 szklanka wody
    - 200g czekolady deserowej

Kandyzowane serduszka ze skórki pomarańczowej w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Skórkę z pomarańczy pokroić na ćwiartki , z każdego kawałka wycinać serduszko ( można foremką do ciasteczek ).
    2. Serduszka zalać wrzącą wodą i gotować 15 minut, osączyć .
    3. W rondelku wymieszać szklankę wody ze szklanką cukru, gdy cukier się rozpuści wsypać ugotowane serduszka i gotować aż do wyparowania wody.
    4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i namaczać każde serduszko, odstawić w chłodne miejsce do stygnięcia.

Porady

Czekoladki po wyciągnięciu z czekolady najlepiej układać na folii aluminiowej .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy