Kanapkowy tuńczyk

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pasta kanapkowa z tuńczyka i twarogu, smaczna ,zdrowa i lekka

  • 10 min

Składniki:

  • Puszka tuńczyka w wodzie
    100 g twarogu
    2 ogórki konserwowe
    mała cebula
    kilka piórek szczypiorku
    łyżka jogurtu naturalnego
    łyżeczka majonezu
    sól,pieprz do smaku

Kanapkowy tuńczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osączyć z zalewy, włożyć do miski, dodać ser i rozdrobnić widelcem.
    Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać.
    Dołożyć do tuńczyka razem z jogurtem i majonezem, przyprawić, wymieszać i gotowe.

Porady

Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem. Do pasty można dodać jajko ugotowane na twardo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy