Kanapkowe koreczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to moje hobby. Potrawy testuje mąż i to on decyduje, czy wejdą na stałe do naszego menu.

Składniki:

  • ● 4 plastry szynki
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● 4 kromki pieczywa tostowego
    ● duży ogórek kiszony

Kanapkowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczywa tostowego
    odkrawamy
    skórki. Kromki przykrywamy
    folią spożywczą,
    a następnie
    lekko rozwałkowujemy.
    Ogórka
    kroimy wzdłuż
    w ćwiartki.
  • 2. Na każdej kromce
    rozkładamy po plastrze sera oraz szynki.
    Układamy po ćwiartce ogórka.
    Zwijamy w roladki. W każdą
    wbijamy kolorowe wykałaczki
    w odległości ok. 1 cm
    od siebie. Kroimy w grube plastry
    między wykałaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy