Kanapki z wędzonym łososiem,ricottą,koperkiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Koperek to jedna z najbardziej cenionych roślin leczniczych w medycynie hinduskiej.Idealne towarzystwo dań rybnych,więc łososiowych kanapek też.Rzeżucha przyspiesza spalanie tłuszczu.Na zdrowie!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser ricotta: 100 gramów
    - łosoś wędzony: 100 gramów
    - koperek posiekany: 1 łyżka
    - rzeżucha posiekana: 1 łyżka
    - pieczywo tostowe kromki: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Ser

Kanapki z wędzonym łososiem,ricottą,koperkiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ricotta ser 1. Ser ricotta wykładamy na talerzyk (w temperaturze pokojowej).
  • ricotta mniam 2. Pieczywo tostowe smarujemy ricottą.
  • kanapki z lososiem 3. Siekamy rzeżuchę i koperek.Na posmarowane ricottą pieczywo nakładamy plastry wędzonego łososia i posypujemy posiekanymi ziołami.
  • kanapki zrzucha 4. Kanapki kroimy w trójkąty( jak na zdjęciu) i układamy na talerzu w taki sposób,aby pokazać ich przekrój.Widok wędzonego łososia w towarzystwie ricotty i zielonych ziół wzmaga apetyt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Sery Koperek Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować