Kanapki-pachnące kwiatki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Takie kanapki przygotowałam na kolację dla mojego męża. Cudownie wyglądają a jeszcze lepiej smakują zwłaszcza że część składników wyhodowałam sama w doniczkach na parapecie w kuchni.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    Kilka kromek chleba z ziarnami
    Masło
    Świeży ogórek
    Pomidorek śliwkowy
    Plasterki rzodkiewki
    Szynka
    Ser żółty
    Szczypiorek, natka pietruszki.
    Do smaku:sól, zioła.

Kanapki-pachnące kwiatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: Kromki chleba smarujemy masłem, układamy płatki kwiatka z plasterków ogórka i rzodkiewki, na to układamy paski szynki i żółtego sera. Środek kwiatka - to plasterek pomidora, słupki kwiatowe to szczypiorek. Wierzch dekorujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodatkowo kanapkę dekorujemy listkami natki pietruszki. Do smaku posypać solą lub ziołami.

Porady

Do dekoracji możemy użyć też listki sałaty lub świeżego szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy