Kanapki à la tortilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tortille wymyśliłam, gdy moi młodsi kuzyni nie chcieli jeść kanapek. Robiąc je ze mną, świetnie się bawili. Potem zjedli ze smakiem.

Składniki:

  • duże liście sałaty
    kilka plastrów wędliny
    ogórek
    pomidor
    papryka
    kilka rzodkiewek
    10 dag żółtego sera
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Kanapki à la tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapki à la tortilla 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy i kroimy w słupki. Żółty ser kroimy w plastry, a pomidora i rzodkiewki w ósemki lub półplasterki. Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ papryki
    oraz wędlinę kroimy w paski.
  • 2. Liście sałaty rozkładamy. Każdy przykrywamy plastrem sera. Nakładamy po dwa kawałki wędliny, ogórka i papryki oraz po cząstce pomidora i rzodkiewki. Oprószamy solą i pieprzem. Ciasno zwijamy w rulon. Związujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy