Kanapka z klopsikami i czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pożywna kanapka na ciepło - zamiast obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • ciabatta, 4 sztuki
    mięso mielone wołowe, 300 gram
    małe jajko, 1 sztuka
    musztarda francuska, 1/2 łyżki
    bazylia, 1 mały pęczek
    skórka z 1/2 cytryny
    sól, pieprz
    kapusta czerwona, 1/2 małej główki
    cebula czerwona, 1/2 sztuki
    papryczka chili, 1/2 sztuki
    sok z 1 cytryny
    ser żółty, 4 plastry
    pomidory suszone, 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki Kanapki

Kanapka z klopsikami i czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie połączyć z jajkiem, musztardą, posiekaną bazylią i skórką z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Formować klopsiki mniejsze od orzecha włoskiego. Smażyć na niewielkiej ilości oleju.
  • Kanapka z klopsikami 2. Z kapusty usunąć głąb, ściągnąć górne liście, grubo pokroić. Wrzucić do blendera. Dodać cebulę i sok z cytryny. Zmiksować. Skropić oliwą. Przyprawić solą.
  • Kanapka z klopsikami 3. Bułki przeciąć na pół. Na jednej części ułożyć ser żółty, na drugiej kapustę, klopsiki, bazylię i pokrojone suszone pomidory. Przykryć drugą połówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Mięso Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować