KANAPKA Z KASZANKĄ I PIECZONYM JABŁKIEM – NA CIEPŁO

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dziś mam dla Was przepis na genialną kanapkę na ciepło – z dodatkiem tak lubianej przeze mnie kaszanki oraz pieczonego jabłka na ostro.Danie nieziemsko smaczne i niezwykle sycące.Śmiało może zastąpić nawet obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * chleb tostowy – 3 kromki
    * dobrej jakości kaszanka – 100 g
    * jabłko – 1 szt
    * cebula – 1 szt
    * sól, pieprz, majeranek, chili
    * masło min. 82%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kanapka z kaszanką i pieczonym jabłkiem – na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę, przesmażamy i dodajemy kaszankę.

    Smażymy kilka minut i doprawiamy do smaku.

    W tym czasie na blasze układamy pokrojone w plasterki jabłko, posypujemy odrobiną chili i majeranku oraz układamypo odrobinie masła – pieczemy kilka minut w mocno rozgrzanym piekarniku,

    Chleb smarujemy masłem, tostujemy.

    3 kromki naprzemiennie przekładamy smażoną z cebulką kaszanką oraz pieczonym jabłkiem.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować