Dziś mam dla Was przepis na genialną kanapkę na ciepło – z dodatkiem tak lubianej przeze mnie kaszanki oraz pieczonego jabłka na ostro.Danie nieziemsko smaczne i niezwykle sycące.Śmiało może zastąpić nawet obiad.
25 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
* chleb tostowy – 3 kromki
* dobrej jakości kaszanka – 100 g
* jabłko – 1 szt
* cebula – 1 szt
* sól, pieprz, majeranek, chili
* masło min. 82%
Kanapka z kaszanką i pieczonym jabłkiem – na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę, przesmażamy i dodajemy kaszankę.
Smażymy kilka minut i doprawiamy do smaku.
W tym czasie na blasze układamy pokrojone w plasterki jabłko, posypujemy odrobiną chili i majeranku oraz układamypo odrobinie masła – pieczemy kilka minut w mocno rozgrzanym piekarniku,
Chleb smarujemy masłem, tostujemy.
3 kromki naprzemiennie przekładamy smażoną z cebulką kaszanką oraz pieczonym jabłkiem.
Komentarze