Kanapka-sałatka BLT

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

BLT brzmi jak idealna sałatka. A idealna sałatka tworzy perfekcyjną kanapkę. Bekon, sałata i pomidor. Oraz sos majonezowy ze świeżą kolendrą.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bułka poznańska: 3 sztuki
    - bekon wędzony: 10 plastrów
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - sałata lodowa: 0.5 sztuki
    SOS MAJONEZOWY:
    - majonez: 1 szklanka
    - świeża kolendra: 1 pęczek
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Kanapki Majonez

Kanapka-sałatka blt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapka-sałatka BLT 1. Przyrumień bekon w piekarniku - włóż go na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W połowie pieczenia obróć.
  • Kanapka-sałatka BLT 2. W międzyczasie przygotuj sos. Drobno posiekaj liście kolendry.
    Dodaj je do majonezu.
    Wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem.
    Wymieszaj.
  • Kanapka-sałatka BLT 3. Posiekaj sałatę. Pokrój pomidorki w ćwiartki.
  • Kanapka-sałatka BLT 4. Umieść sałatę i pomidorki w misce.
    Posyp kawałkami pokruszonego bekonu.
    Polej sosem i wymieszaj.
  • Kanapka-sałatka BLT 5. Układaj sałatkę na połówce przekrojonej bułki.
    Przykryj drugą połówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Pomidorki koktajlowe Sałata Bekon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować