Kanapka po góralsku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Filozofia kanapki po góralsku :)Bułka razowa lub żytnia, najlepiej z domowego wypieku, konkretne wartościowe pieczywo.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na jedną sztukę:

    2-3 liści sałaty lodowej
    1-2 łyżki majonezu
    2 grube plastry ok 4-5 mm szynki wędzonej
    gruby plaster ok. 4-5 mm kiełbasy Krakowskiej
    1-2 łyżeczki konfitury z żurawiny, najlepiej domowej
    papryka świeża żółta
    papryka konserwowa czerwona
    2 grube plastry sera bundza, domowej roboty jeśli to możliwe, może być grillowany lub świeży
    2 plastry tłustego boczku, dobrze wysmażonego
    masło

Kanapka po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolejność składania kanapki:

    Pierwsza połowa pieczywa
    - masło - sałata lodowa - szynka wędzona - papryka świeża żółta - bundz - sałata - boczek - papryka marynowana czerwona - kiełbasa Krakowska - sałata - bundz - żurawina - sałata - szynka wędzona - masło i pieczywo

Komentarze

Podobne przepisy