Kanapka po góralsku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Filozofia kanapki po góralsku :)Bułka razowa lub żytnia, najlepiej z domowego wypieku, konkretne wartościowe pieczywo.

  • 10 min

Składniki:

  • 2-3 liści sałaty lodowej
    1-2 łyżki majonezu
    2 grube plastry ok 4-5 mm szynki wędzonej
    gruby plaster ok. 4-5 mm kiełbasy Krakowskiej
    1-2 łyżeczki konfitury z żurawiny, najlepiej domowej
    papryka świeża żółta
    papryka konserwowa czerwona
    2 grube plastry sera bundza, domowej roboty jeśli to możliwe, może być grilowany lub świeży
    2 plastry tłustego boczku, dobrze wysmażonego
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Kanapka po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolejność składania kanapki:

    Pierwsza połowa pieczywa
    - masło - sałata lodowa - szynka wędzona - papryka świeża żółta - bundz - sałata - boczek - papryka marynowana czerwona - kiełbasa Krakowska - sałata - bundz - żurawina - sałata - szynka wędzona - masło i pieczywo
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować