Kanapka caprese

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słynna włoska sałatka w formie kanapki. Świeże pomidory przełożone plastrami mozzarelli i liśćmi bazylii, skropione gęstym kremem balsamicznym. Idealna przekąska na przyjęcie w ogrodzie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 3 sztuki
    - mozzarella w kulce: 150 gramów
    - świeża bazylia: 1 pęczek
    - małe bułeczki: 2 sztuki
    - krem balsamiczny: 2 łyżki

Kanapka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapka caprese - krem balsamiczny 1. Krem balsamiczny można zrobić samodzielnie, podgrzewając ocet balsamiczny na małym ogniu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Kanapka caprese 2. Pokrój pomidory i mozzarellę w grube plastry.
  • Kanapka caprese 3. Ułóż warstwami mozzarellę, pomidory i liście bazylii. Skrop kremem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy