Ta kanapeczka jest wymyślona specjalnie dla mojej córeczki :)))
10 min
Składniki:
1 kromeczka chleba zwykłego
troszeczkę masła do posmarowania kromki
2 plasterki sera feta(półtłusty) do posmarowania kromki
kilka plasterków kiełbasy wiejskiej
1 plaster szynki
troszeczkę musztardy do dekoracji
paseczki czerwonej papryki,oliwka,sałata zielona,pomidor,rzodkiewka,pietruszka,szczypior do dekoracji
Kanapeczka gąsieniczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromkę chleba posmarować cienko masłem,następnie rozsmarować ser feta.Przez środek kanapki ułożyć plasterki kiełbasy w jednej linii ,a wyżej położyć 1 plasterek na główkę.Plaster szynki pokroić w bardzo małe słupki i ułożyć po2 pod plasterkami kiełbasy,to będą nóżki gąsieniczki.oliwkę pokroić,w kółeczka,dać 2 kółeczka i ułożyć nad głową.Z papryki(malutka kosteczka)zrobić oczka,usta ze szczypiorku.Na brzuszku gąsieniczki zrobić kleksiki musztardą.Talerz ozdobić sałatą i dowolnie pozostałymi warzywami.
Komentarze