kanadyjskie mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

To przepis z kuchni kanadyjskiej. Trochę go ulepszyłam i wyszło bardzo smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego mięsa mielonego
    Około pół szklanki bułki tartej
    2 łyżki łuskanego słonecznika
    2 łyżki pokruszonych orzechów ziemnych
    Kilka pieczarek
    Jajko
    Sól
    Pieprz
    Oregano

Kanadyjskie mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Pieczarki drobno potnij. Ugotuj.
    2. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, pieczarki, słonecznika i orzechy. Stopniowo dodawaj bułkę tartą, tak aby masa miała odpowiednią gęstość. Dopraw do smaku.. Uformuj niewielkie kotlety. Każdego obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy