Kalarepy faszerowane kurkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Jestem z zawodu kucharką. Lubię gotować potrawy z warzyw z mojego ogrodu.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 8 młodych kalarep
    ● 40 dag kurek
    ● olej
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● łyżka masła
    ● łyżka startegożółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalarepy faszerowane kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalarepy faszerowane kurkami 1. Kalarepy obieramy, ścinamy
    podstawy i wierzchy.
    Miąższ wydrążamy, zostawiając
    1,5-cm boki. Szczypiorek
    myjemy, osuszamy i siekamy.
  • Kalarepy faszerowane kurkami 2. Kurki oczyszczamy i kroimy
    w kostkę. Dusimy na maśle
    i łyżce oleju. Cebulę obieramy,
    kroimy w kostkę i chwilę dusimy
    z grzybami.
  • 3. J ajka rozkłócamy. Szczypiorek,
    ser i jajka mieszamy
    z kurkami. Doprawiamy. Napełniamy
    kalarepy. Przykrywamy
    wierzchami. Pieczemy ok.
    20 minut w posmarowanym
    olejem naczyniu żaroodpornym
    w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować