• Kalarepy faszerowane kurkami

    Autor: Bernadetta Orawiec, Parkoszów

  • Jestem z zawodu kucharką. Lubię gotować potrawy z warzyw z mojego ogrodu.

  • Składniki

    ● 8 młodych kalarep
    ● 40 dag kurek
    ● olej
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● łyżka masła
    ● łyżka startegożółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 pęczka szczypiorku

  • Sposób przygotowania

    1.
    Kalarepy faszerowane kurkami - krok 1

    Kalarepy obieramy, ścinamy podstawy i wierzchy. Miąższ wydrążamy, zostawiając 1,5-cm boki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.

    2.
    Kalarepy faszerowane kurkami - krok 2

    Kurki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dusimy na maśle i łyżce oleju. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i chwilę dusimy z grzybami.

    3.

    J ajka rozkłócamy. Szczypiorek, ser i jajka mieszamy z kurkami. Doprawiamy. Napełniamy kalarepy. Przykrywamy wierzchami. Pieczemy ok. 20 minut w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 °C.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    kalarepa, kurki, zapraszamy gości
  • 2 komentarze
    • Darmiona
      2013-05-28T19:52:34+02:00 Darmiona
      bardzo ciekawy przepis. Kocham kurki i kalarepę. Nigdy jej jeszcze nie zapiekałam, choć się za to zabieram od dawna:-)
    • Darmiona
      2013-09-24T22:59:50+02:00 Darmiona
      znowu trafiłam na ten przepis:-))

Autor: Bernadetta Orawiec, Parkoszów

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-01T15:23:22+02:00

116 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_07-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »