Kalarepki z farszem własnym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie, letnie danie. Można je podać jako dodatek do drugiego dania lub jako ciepłą kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 małych kalarep
    2 jajka
    natka pietruszki
    masło
    sok z cytryny
    sól, pieprz

Kalarepki z farszem własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obrać i wydrążyć. Obgotować w osolonej wodzie przez około 10 min, aby zmiękły. Miąższ ze środka zmiksować na gładką masę, dodać żółtka i posiekaną natkę,przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do farszu i delikatnie wymieszać. Farsz nałożyć do kalarepek, na wierzchu każdej położyć łyżeczkę masła. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy