Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sycące i aromatyczne!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - kalarepa - 2 szt
    - mięso mielone - 200 g
    - pomidor - 1 szt
    - kukurydza - 100 g
    - piri - piri - 1 szt
    - cebula - 1 szt
    - czosnek - 1 szt
    - kolendra - 1 szczypta
    - koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kalarepy oczyszczamy , ścinamy kapelusz i wydrążamy wnętrze.

    Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut.

    Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto.

    Dodajemy posiekany czosnek i papryczkę.

    Mięso doprawiamy do smaku kolendrą , solą i pieprzem.

    Dodajemy do smażonej cebulki razem z pokrojonym pomidorem i koncentratem.

    Smażymy na wolnym ogniu mieszając , by się nie przypaliło przez ok. 15 minut.

    Pod koniec dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Farszem nadziewamy podgotowane kalarepy i układamy w naczyniu do zapiekania.

    Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Kalarepa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować