Kalafiorowa tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć w tortownicy, posypać lekko mąką, wyklepać dno i wysokie boki. Nakłuć ciasto widelcem. Piec ok. 25 min. w 200°C.
2.Kalafior podzielić na małe różyczki, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 5-6 minut, wyjąć, lekko ostudzić.
3.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4.Wykonanie:
Na podpieczony spód równomiernie rozsypać połowę startego sera. Wyłożyć różyczki kalafiora.
Jajka roztrzepać widelcem razem z solą, zalać kalafiora.
Tartę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 35 minut.
5.Tartę wyjąć z piekarnika, posypać wierzch resztą startego sera, wstawić do piekarnika jeszcze na 2 minuty.
Komentarze