Kalafiorki

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Nie pracuję, więc mam czas na pichcenie dla siebie i męża. Przepis dostałam od mamy.Danie zadowoli nawet wybrednych smakoszy.

  • 30 min

Składniki:

  • ● kalafior
    ● 1/2 szkl. kaszy manny
    ● 3/4 szkl. bułki tartej
    ● 4 jajka
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafiorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na różyczki
    i gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Osączamy
    i rozgniatamy widelcem.
    Studzimy.
  • Kalafiorki 2. Wbijamy jajka, dodajemy
    kaszę mannę, 1/2 szkl. bułki
    tartej i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Mieszamy.
  • 3. Formujemy klopsiki, panierujemy
    w bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju na
    złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować