Kalafior z parówkami i pieczarkami

3 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni pomaga mi 5-letnia prawnuczka Karolina.

Składniki:

  • ● 1/2 kalafiora
    ● 3 parówki
    ● 6 pieczarek
    ● 10 dag żółtego sera
    ● keczup
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Kalafior z parówkami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Osączamy i przekładamy do posmarowanego olejem małego naczynia żaroodpornego. Oprószamy solą
    i pieprzem.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w niewielkie kawałki
    i chwilę smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do kalafiora.
  • 3. Z parówek zdejmujemy osłonki, kroimy w niezbyt grube plasterki, a następnie wykładamy na pieczarki. Polewamy keczupem. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Równomiernie posypujemy potrawę.
  • 4. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować