Kalafior z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kalafior w nowym wydaniu.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kalafior: 1 sztuka
    - karkówka (lub łopatki bez kości): 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 50 gramów
    - płatki migdałów: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka
    - tłuszcz do smażenia: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczony kalafior ugotować w całości, w osolonej i osłodzonej wodzie, przez 15 - 20 minut (powinien być lekko twardy). Ugotowany wyjąć z wody, pozostawić do ostygnięcia. Kalafior pokroić w 2 cm plastry.
  • 2. Mięso opłukać, zmienić z obraną cebulą, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na nim mięso przez 10 minut.
  • 4. Na foli aluminiowej położyć plaster kalafiora i wolne miejsca wypełnić przygotowanym mięsem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 15 minut.
  • Kalafior z mielonym miejscem 5. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Posypać nimi upieczony kalafior.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować