Kalafior z jajkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Planując posiłki, inspiracji szukam w starych książkach kucharskich. Mam ich bardzo dużo.

Składniki:

  • ● kalafior
    ● cebula
    ● 2-3 jajka
    ● sól, pieprz
    ● olej

Kalafior z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafi ora oczyszczamy,
    myjemy i dzielimy na różyczki.
    Gotujemy w lekko osolonej
    wodzie, odcedzamy i rozgniatamy
    widelcem. Cebulę obieramy,
    kroimy w kostkę i podsmażamy
    na rozgrzanym
    oleju. Wsypujemy kalafiora.
    Chwilę dusimy, mieszając.
  • 2. Wbijamy jajka, mieszamy
    i chwilę smażymy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.

Porady

Przed podaniem potrawę można posypać startym żółtym serem i posiekaną zieleniną. Smakuje na zimno z chlebem, lub na ciepło z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy