Kalafior w sosie

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały do obiadu.

Składniki:

  • średni kalafior
    posiekana cebula
    20 dag pieczarek
    3 łyżki keczupu
    pomidor
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki cukru
    przyprawa uniwersalna,
    sól
    zioła prowansalskie
    pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ósemki. Pomidora sparzamy i obieramy.
    Usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę i pieczarki smażymy na maśle. Dodajemy pomidora i smażymy 5 minut. Mieszamy z keczupem i 1/2 szkl. wody z cukrem. Doprawiamy. Chwilę gotujemy. Polewamy kalafiora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować