Kalafior w słoikach

4.39 (157 ocen)

  • 30 min

W sam raz jako szybki dodatek do zimowego obiadu

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg kalafiora

    Na zalewę:
    4 szklanki wody
    40 g soli
    20-30 g cukru
    ok 20 g kwasku cytrynowego (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.39 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kalafior w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku przygotowujemy słoiki - dokładnie myjemy i osuszamy wraz z nakrętkami. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe części i przygotowanego układamy ścisło w słoikach.
  • 2. W celu przygotowania zalewy zagotowujemy 4 szklanki wody wymieszanej z solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.
  • 3. Zalewę wlewamy do słoików z kalafiorem i dokładnie zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy w kąpieli wodnej przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować