• Kalafior w panierce

    Dodane przez: Agiatis

  • Ugotowany al dente, panierowany i smażony na patelni. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do obiadu, ale również jako przekąska na kolacje;)

  • Składniki

    1 Kalafior
    1 szklana bułki tartej
    2 jajka
    sól łyżka
    2 łyżki oleju do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Usuwamy zbędne liście, Dzielimy na mniejsze części. Gotujemy kalafior w osolonym wrzątku do miękkości. (około 10-15 minut) Odcedzamy. Jajka rozkłócamy, bułkę tarta przesypujemy na głęboki talerz Panierujemy maczając różyczki kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się "skórki"

  • Rady

    * do wody, w której gotujemy kalafior zamiast soli możemy dodać 1 łyżkę octu, osobiście tego nie próbowałam. Zawsze dodaję sól.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    sezonowe_przysmaki, szkola_babci, kalafior
  • 5 komentarzy

Dodane przez: Agiatis

Agiatis 333

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-31T08:31:45+02:00

610 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »