Kalafior w panierce

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Zachęcam do tak przygotowanego kalafiora jest pyszny i chrupiący.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    3/4 szklanki bulki tartej
    2 jajka
    3 lyzki mleka
    sol
    olej do glebokiego smazenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1
    kalafior umyc podzielic na rozyczki wlozyc do garnka i zalac wrzaca woda.gotowac az bedzie prawie miekki (ok.10 minut).wyjac osaczyc oplukac zimna woda.w misce rozmieszac jajka z mlekiem zanurzac w nim rozyczki kalafiora panierowac w tartej bulce smazyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor.osaczyc na papierowym reczniku z nadmiaru tluszczu i wstawic do cieplego piekarnika posolic przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować