Kalafior w kokosowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podzielić na różyczki obranego z liści kalafiora. Umyć. Obgotować na pół miękko w osolonej wodzie ( ok. 10-15 minut).
2.Delikatnie odcedzić .
3.Przygotować gęste ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka kokosowego . Doprawić solą , pieprzem, curry. Wsypać do ciasta wiórki kokosowe.
Odstawić ciasto na 15 minut.
4.Na patelni rozgrzać sporą porcję oleju. Kalafiora maczać w cieście i kłaść na gorący olej.
5.Smażyć na rumiano obracając na wszystkie strony . Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym .
Podawać gorące z kawałkiem cytryny do skropienia lub na zimno z dipem na bazie jogurtu.
Komentarze