Kalafior w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kalafior (duży): 1 sztuka
    - mąka: 1.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka (mielona): 1 łyżeczka

Kalafior w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, mleka,wody,przypraw i mąki przygotować ciasto naleśnikowe. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
    Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut. Osączamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy