KALAFIOR W CIEŚCIE CZOSNKOWYM

4.49 (196 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna przekąska z kalafiora podawana na ciepło jak i zimno. Uzupełnienie obiadu lub jako posiłek solo….a czosnek poprawi naszą kondycję zdrowotną w sezonie jesiennym…polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    6 ząbków czosnku
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior w cieście czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KALAFIOR W CIEŚCIE CZOSNKOWYM 1. Kalafior wrzucam do wrzątku osolonego i od zagotowania trzymam 1-2 min. Wyjmuję, studzę.
  • image-21bcn05 2. Jajko roztrzepać doprawić Vegetą dodać mąkę i posiekany czosnek. Wymieszać na jednolitą masę. Następnie różyczki kalafiora obtaczam w cieście czosnkowym i układam na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować