Kalafior w chrzanowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Przyjemny w smaku dodatek do obiadu

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • duży kalafior
    pęczek natki pietruszki
    dymka
    3 łyżki oliwy z oliwek
    łyżka chrzanu
    sól ,pieprz

Kalafior w chrzanowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyściłem ,podzieliłem na różyczki i blanszowałem. Ostudziłem. W tym czasie przygotowałem marynatę.
    Natkę pietruszki posiekałem ,dymkę pokroiłem w plasterki. Wymieszałem razem z chrzanem i oliwą. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszałem z kalafiorem. Zakryłem pojemnik ,wstawiłem do lodówki na 2 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy