kalafior w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakuje całej mojej rodzinie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kalafior: 2 sztuki
    - jajka: 3 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - sól: 1.5 łyżki
    - tłuszcz do smażenia: 5 łyżek

Kalafior w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyść z liści, umyj i podziel na małe kawałki.

    Tak przygotowany wrzuć do osolonej i gotującej się wody.
  • 2. Gotuj do momentu aż będzie miękki (ok. 20 minut).

    Ugotowany kalafior wyłóż na sito aby ociekł z wody.
  • 3. Jajka rozbij na talerzu, dodaj szczyptę soli i roztrzep widelcem.
  • 4. Zanurz kalafior w jajku a następnie w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy