Kalafior w chrupiącej panierce

4.5 (141 ocen)

Jest zdrowy i bardzo smaczny

Składniki:

  • 2 małe kalafiory
    Bułka tarta
    2-3 jajka
    sól
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyść z liści, umyj i podziel na małe kawałki.
  • 2. Tak przygotowany wrzuć do osolonej i gotującej się wody.
  • 3. Gotuj do momentu aż będzie miękki (ok. 20-30 minut).
  • 4. Ugotowany kalafior wyłóż na sito aby ociekł z wody.
  • 5. Jajka rozbij na talerzu, dodaj szczyptę soli i roztrzep widelcem.
  • 6. Zanurz kalafior w jajku a następnie w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować