Kalafior nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior namoczyć w wodzie z odrobiną octu około pół godziny.Ugotować go w całości dodając do wody trochę cukru lub mleka około 7-8minut.
2.Cebulę pokroić i zeszklić,marchew zetrzeć na tartce i wrzucić do cebuli,chwilę razem podsmażyć.Dodać do mięsa razem z jajkiem,śmietaną,doprawić do smaku.
3.Mięsem nadziewać kalafior,odchylać różyczki i pomiędzy je wpychać mięso. Kalafior posmarować majonezem,posypać startym żółtym serem i włożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć pokrywką i piec około 50 minut w temp.200%.Następnie odkryć i piec ,aż do zarumienienia.
Porady
Zamiast marchewki można użyć papryki lub pieczarek
Komentarze