KALAFIOR NADZIANY MIĘSEM MIELONYM

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Ciekawy przepis na podanie mięsa mielonego i wzbogacenie smaku zwykłego kalafioru

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kalaior
    40 dag mięsa mielonego u mnie łopatka
    1 jajko
    4 łyzki bułki tartej
    1 szklanka bulionu warzywnego
    2 ząbki czosnku
    2 pomidory
    papryka chili
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kalafior nadziany mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora obczyścic z liści, obgotować w osolonej wodzie 10 minut. Wyjąc na półmisek, usunąć kilka środkowych różyczek.
    Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą czosnkiem i przyprawami. arszem wypełnić przestrzeń między rózyczkami( srodek). Ułożyć kalafiora w naczyniu żaroodpornym, obłozyc pokrojonymi pomidorami i papryczką chili. Wstawić do piekarnika w 180 st. na 40 minut, podlewac bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować