Kalafior w złocistej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gorąco polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 2 kalafiory
    1 pęczek koperku
    1 łyżka masła


    Do panierki:

    bułka tarta
    potarty ser parmezan
    suszona pietruszka
    papryka słodka
    papryka pikantna
    imbir suszony
    sól,pieprz
    jajka
    mąka pszenna
    olej do smażenia

Kalafior w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior płuczemy pod bieżącą zimną wodą,dzielimy na mniejsze różyczki,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.Składniki panierki mieszamy w misce.Kalafior odcedzamy lekko studzimy i panierujemy w mące,jajku,bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na złoto brązowy kolor.Dzielimy na porcje posypujemy posiekanym koperkiem.Dekorujemy cząstkami pomidora.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy