Kakaowo - migdałowy deser z chia

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny i zdrowy deser z nasionkami chia.

  • 10 min

Składniki:

  • (na 1 porcję)

    2 łyżeczki suchych nasion chia
    3/4 szklanki mleka migdałowego (może być też zwykłe, krowie)
    1 łyżeczka ciemnego kakao
    1 łyżka syropu z agawy (lub miodu, cukru)
    2 łyżki płatków migdałów do posypania
    dowolne ziarenka na spód szklanki

Kakaowo - migdałowy deser z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WIECZOREM:
    Ziarenka wsypać do szklanki, zalać mlekiem, zamieszać i odstawić do lodówki na całą noc.

    RANO:
    Napęczniałe ziarenka wymieszać łyżką, dosypać kakao, dosłodzić syropem z agawy lub miodem, zamieszać.
    Do ładnej szklanki na spód wsypać trochę ziarenek (ok. 2 łyżki), przełożyć pudding, posypać płatkami migdałów (można je uprażyć, ja preferuję nieprażone). I podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy